Midlifecrisis en depressiviteit

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Midlifecrisis en depressiviteit

De ontkenning en boosheid heb je inmiddels achter je gelaten. Je bent misschien uit de band gesprongen. De glimmende, sportieve auto staat voor de deur. Je nieuwe kleren zitten niet lekker en je trekt je oude kloffie weer aan. Die affaire was ook niet echt handig. Je vrouw of partner is not amused en heeft gedreigd met een scheiding als het niet onmiddellijk stopt. Op het werk lopen de zaken ook niet lekker. Je gedachten zijn niet bij de les.

Al met al is er nog niets opgelost. En het is zeker niet grappig. Het gevoel van doelloosheid is groot: niets is leuk meer, het gevoel van falen. Je wilt nog steeds alles achter je laten: je gezin, partner, je werk en je vrienden. Eigenlijk zijn er alleen maar problemen bijgekomen, ook door al dat gedoe met die nieuwe auto en "vriendin". Je weet best, dat het probleem niet aan je vrouw ligt. Het ligt aan jezelf. Hierdoor voel je je pas echt waardeloos. Je maakt nog vaker ruzie met iedereen en je bent niet te genieten voor je omgeving. Die natuurlijk hun beklag gaan doen. Je gaat je terugtrekken. Klussen in de schuur of garage of op zolder. Daar staat nog een oude fauteuil en computer.

Maar tot overmaat van ramp ga je piekeren en je krijgt steeds vaker sombere gedachten over hoe het nu verder moet met je leven. Je slaapt slecht. Je ligt te woelen en allerlei gedachten malen door je hoofd. Je kunt ze niet stoppen. Als je wakker wordt voel je je geradbraakt en dan ligt de hele dag op je werk nog voor je. Je kijkt er als een berg tegen op.

Als je er goed over nadenkt, moet je bekennen, dat je depressief bent en de depressieve gevoelens gaan bijna niet weg. Je begint je nu toch af te vragen of je advies of hulp moet gaan vragen voor het te laat is en je in een echte depressie belandt. Dan is het echt te laat!

Algemeen advies: Neem vooral geen antidepressiva cq pammetjes om je depressiviteit en gevoelens te onderdrukken. Er zijn genoeg alternatieve middelen, die goed helpen en niet verslavend zijn. Het afkicken van antidepressiva en pammetjes duurt gemiddeld 6 weken en gaat gepaard met echte afkickverschijnselen.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Wat deprimeert mij op dit moment het meest?
  • Wat zou ik als eerste willen oplossen?
  • Wie kan mij daarbij het beste helpen?

Hoe ver laat jij het komen en hoe ga jij om met je depressieve gevoelens? Ik lees graag in jouw reactie of je deze fase herkent. Laat hieronder een reactie achter.

Je kunt het gratis E-book Midlifecrisis Vitaliteit voor de 45+ man aanvragen. Klik hier om het gratis E-book Midlifecrisis aan te vragen.

Laat een Reactie Achter