De ontkenning van je Midlifecrisis!

Geplaatst in: Uncategorized | 0

De ontkenning van je Midlifecrisis

Als 45+ man kom je net als een vrouw in een fase van je leven, waarin je hormonen gaan veranderen ofwel de aanmaak ervan gaat afnemen. Dit is een onderdeel van het ouder worden en hoort bij het leven. Bij mannen neemt de aanmaak van het mannelijke hormoon testosteron af. Dit kan gepaard gaan met lichamelijke, maar ook psychische klachten. Vaak valt dit samen met met een zogenaamde Midlifecrisis. Omdat geen man gelijk is zal het niet bij iedere man hetzelfde verlopen. Niet alle 45+ plus mannen zijn overspelig, gaan aan een tweede leg of nemen de benen. Gelukkig gaat het er meestal wat rustiger aan toe. Maar het neemt niet weg, dat er wel degelijk sprake kan zijn van een midlifecrisis met al zijn ups en downs, die daar bij horen.

De eerste fase van een midlife crisis is de ontkenning van het ouder worden. We worden allemaal ouder. Het ouder worden gaat gepaard met lichamelijke en ook mentale veranderingen. In de loop van de jaren verandert over het algemeen je visie op het leven, je werk en gelukkig zijn door de ervaringen en omstandigheden waar je mee te maken krijgt.

 

 

Maar op een ochtend wordt je wakker en kijk je in de spiegel. Je denkt wie is die man? Ben ik dat? Die rimpels blijven gewoon zitten. Van wrijven gaan ze ook niet weg. En wat zitten mijn broeken tegenwoordig strak. Het lijkt wel of ik wat dikker geworden ben rond mijn middel. Eigenlijk voel ik mij best wel moe en heb ik helemaal geen zin om iets te ondernemen. Laat staan werken.

Het is niet altijd gemakkelijk om het ouder worden onder ogen te zien. Niet elke man legt zich hier zonder slag of stoot bij neer. Alleen kun je het niet blijven ontkennen. De ontkenning begint vaak een gevoel "Nu of nooit. Straks is het te laat. Of het gevoel ik heb geen keuzes meer". Al die tegenstrijdige gevoelens zie je niet aan de buitenkant. In de ontkenningsfase ben je wat teruggetrokken of kortaf. En meestal merkt je partner ook nog niets. Dat komt pas als de volgende fases zich aankondigt. In mijn volgende blog meer hierover.

Graag lees ik jouw reactie op het ouder worden en de ontkenning van je midlifecrisis. Hieronder kun je je reactie achterlaten.

Wil jij meer informatie over de andropauze en de midlifecrisis? Vraag dan het gratis E-book Midlifecrisis aan

Laat een Reactie Achter