Heb jij last van stress? Je kunt zelf veel doen om je stress te verminderen.

Geplaatst in: Uncategorized | 0

HEB JIJ LAST VAN STRESS?

Om stressvrij en ontspannen door het leven te gaan is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn veel factoren, die hier invloed op uitoefenen.Gelukkig kun jij zelf veel doen om je stress te verminderen, zodat je je meer ontspannen voelt.

Een gestresst lichaam verbruikt voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen in een versneld tempo. Bedenk dus dat het goed kan zijn om je tekorten aan te vullen door middel van supplementen. Probeer je stress niet ‘af te voeren’ door veel cafeïne en alcohol te gebruiken, dat werkt averechts. Zorg voor je lichaam. Je lichaam heeft het zwaar te verduren als je last van stress hebt. Ondersteun je lichaam door het de voorzien van groene groenten, meer dan voldoende vitaminen en mineralen, vezels en anti-oxidanten.

Maar dat is niet altijd voldoende om stressvrij en ontspannen door het leven te gaan. Hieronder een aantal tips om je beter te kunnen ontspannen.

Zoek uit waar je gestrest van raakt

Soms voel je je gestrest terwijl je niet eens weet waardoor het komt. Neem de tijd om erachter te komen welke zaken jou precies stress opleveren. Maak eens een lijst van alle dingen die op dit moment spelen in jouw leven en raadpleeg je onderbuikgevoel. Als je de lijst bekijkt, bij welke dingen krijg je een vervelend gevoel?

Neem de tijd om stress af te bouwen

Zorg voor balans tussen stressgevende bezigheden en stress verlagende bezigheden. Geef jezelf rust na een zware werkdag, geef jezelf echt een weekend vrij na een zware werkweek. Geef je lichaam de ruimte om de stresshormonen af te voeren en de boel te stabiliseren voordat je weer aan het werk gaat.

Schrap onnodige verplichtingen

Als je last hebt van stress dan ben je waarschijnlijk een persoon die de lat hoog legt voor zichzelf. En wanneer je de lat hoog legt, heb je vast een heleboel verplichtingen in je leven, die je extra stress opleveren. Wil je meer rust, lucht en plezier in je leven? Maak dan een lijst van al je verplichtingen en kijk er kritisch naar. Welke verplichtingen zijn onnodig en geven jou stress? Probeer deze te verminderen of gewoon te schrappen.

Ruim de boel op.

Rommel geeft stress. Ruim je leefomgeving op en merk hoe je je direct rustiger voelt. Pak je bureau aan, je huis, je computer, je tas, je auto en ga zo maar door.

Stop met multitasken

Multitasking is onnatuurlijk. Je bent er niet op gebouwd. Probeer niet zoveel mogelijk dingen tegelijk te doen. Probeer altijd één ding met volledige aandacht te doen. je voelt je er rustiger door.

Verlaag je leeftempo

Het is onze volksaard om altijd maar te rennen en te vliegen, om overal iets van te vinden en om altijd bezig te zijn. Doe dingen langzamer. Eet langzamer, loop langzamer, rijd langzamer, kook langzaam, vrij langzaam. Vertraag af en toe en merk hoe ontspannen je hiervan wordt.

Durf bewust te genieten van je dag

Je kunt altijd maar druk met je mobiel zijn en op social media zitten. Je kunt ook je iPad opzij leggen, en met volle aandacht genieten van je hond. Je kunt naar de supermarkt fietsen en denken aan alles wat je morgen moet doen. Je kunt ook naar de supermarkt fietsen en intens genieten van het zonnetje, de wind langs je wangen en glimlachen naar de mensen die je tegenkomt. Doe je best om regelmatig in het hier en nu te leven. Leef niet in je gedachten, sta stil en ervaar je leven nu. Straks bestaat niet, nu is alles dat telt.

Voel je dankbaar

Maak iedere dag een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent. Voel dankbaarheid, beschouw je leven niet als vanzelfsprekend. Het gevoel van dankbaarheid maakt je gelukkig en ontspannen, het herinnert je eraan dat je leven nu perfect is, en dat je je dus niet zo druk hoeft te maken.

Beweeg om stress af te voeren

Lekker intensief bewegen is een geweldige manier om stress af te voeren. Als je last hebt van stress dan is sport de beste manier om er snel mee af te rekenen. Heb je een zware baan en ervaar je veel stress? Doe dan je best om van sporten een gewoonte te maken. Ga iedere ochtend hardlopen, of doe iedere avond voor de televisie wat oefeningen.

Wees niet zo serieus: het leven is om van te genieten en leuke dingen te doen.

Maak je niet zo druk. Verleg je focus. Het leven draait niet om presteren, geld verdienen en alles onder controle hebben. Het leven draait om de ervaring. Je moet het leven ervaren, er met volle teugen van genieten. Geld en succes zijn leuk, maar niet als het ten koste gaat van je geluk en je gezondheid.

Dus adem een paar diep in en uit en laat je schouders zakken. Vanaf nu ga jij ontspannen door het leven!

Graag hoor ik van je of deze tips en adviezen inpasbaar zijn in je leven? Misschien heb je nog vragen?

Laat onderstaand je reactie achter.

 

 

 

Laat een Reactie Achter